Sójový protein je druh rostlinného proteinu ze sójových bobů. Je velmi oblíbený mezi vegany a vegetariány, protože obsahuje vysoký podíl bílkovin. V sójovém protein je 65 - 80 % bílkovin. Sójové proteiny jsou populární mezi sportovci, vegany a vegetariány a lidmi, kteří se snaží zvýšit svůj příjem bílkovin z rostlinných zdrojů. Je vhodný také pro jedince s intolerancí laktózy a lepku.
Hlavní výhodou sójového proteinů je to, že je vhodný nejen pro vegany, ale také pro lidi trpící intolerancí laktózy. Sójový protein je bez lepku, proto je vhodné i pro celiaky.
Protein můžete užívat různými způsoby v závislosti na preferencích a cílech. Vegan proteiny jsou ideální pro konzumaci samostatně s vodou či rostlinným mlékem. Rostlinný protein můžete přimíchat do své oblíbené kaše, musli nebo si z něj udělat lahodné smoothie s ovocem. Využijete ho i při pečení, kdy dezertům dodáte kvalitní dávku bílkovin. Navíc pokud použijete ochucený protein není často třeba přidávat žádné jiné sladidlo nebo cukr.
Rostlinné proteiny mají hutnější konzistenci a mohou občas trochu padat na jazyk. Narozdíl od syrovátkového proteinu, ze kterého se stane nápoj připomínající mléčný shake, u vegan proteinu můžete stále cítit strukturu prášku. Je to způsobeno tím, že rostlinný protein není 100 % rozpustitelný ve vodě, ale výrobci už umí protein zpracovat na zcela jemňounký prášek, kde strukturu často ani nepoznáte a trávicí enzymy ve vašem zažívacím traktu si poradí s tím, aby se vše dokonale vstřebalo.
Zdroj bílkovin ze sójových bobů pro růst a udržení svalové hmoty, obsahuje 90% sójový proteinový izolát, minimální obsahu tuku a sacharidů, neobsahuje laktozu
Zdroj bílkovin ze sójových bobů pro růst a udržení svalové hmoty, obsahuje 90% sójový proteinový izolát, minimální obsahu tuku a sacharidů, neobsahuje laktozu
Kvalitní izolát sójového proteinu s přídavkem ovoce, doplněn o vitamín B
Sójový protein s vysokým obsahem bílkovin a minimem tuků a sacharidů vhodný pro vegetariány.