Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem.
Výroba klíčených produktů probíhá v 6 fazích:
Lupínky jsou jemné, křupavé a voní jemně po oříšcích. Pohanka totiž klíčením ztrácí svou typickou pachuť. Díky tepelné úpravě jsou vhodné k okamžité konzumaci.
Dávkování: Díky tepelnému ošetření jsou klíčené produkty vhodné k okamžité konzumaci.
Balení: 220 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Nutriční hodnoty:
|
100 g
|
Energie
|
1648 kJ/389 kcal
|
Tuky
|
3.4 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny
|
0.6 g
|
Sacharidy
|
74 g
|
- z toho cukry
|
0.6 g
|
Vláknina
|
3.8 g
|
Bílkoviny
|
14 g
|
Sůl
|
0.01 g
|
Složení: Lupínky z naklíčené pohanky sušené.