Glutamin je nejčastěji obsažená aminokyselina ve svalovině, proto je třeba dbát o její stálou hladinu v krvi. Hraje klíčovou roli při tvorbě svalové tkáně. L-Glutamin je aminokyselina, která má největší zastoupení ve svalové buňce až 70%. V průběhu tréninku potřebuje tělo velké množství glutaminu, který si odebírá přímo ze svaloviny. Důsledkem je ztráta svalové tkáně a nedostatek regenerace. L-Glutamin přímo stimuluje růst svalů tím, že dodává proteinové syntéze dusík a obdobně jako kreatin zvětšuje objem svalových buněk. Vyplavování růstového hormonu je přímo závislé na koncentraci glutaminu v krvi.
100% čistý L-glutamin ve volné formě. Hraje významnou roli v průběhu regeneračních procesů, posiluje funkce imunitního systému a zvyšuje hydrataci svalových buněk (plné svaly).
Nejvhodnější dobou pro použití L-glutaminu je období těsně po skončení tréninku. Za ideální řešení lze považovat příjem spolu se sacharidy, které způsobí zvýšení produkce hormonu inzulinu. Ten totiž efektivně napomáhá při transportu L-glutaminu do svalových buněk
Značka Kyowa Quality je zárukou ultra čistých forem aminokyselin. KYOWA se věnuje neustálému vědeckému výzkumu, kontrole kvality a vzdělávání spotřebitelů, navíc vynakládá značné prostředky na testování účinnosti, bezpečnosti a spolehlivosti svých produktů.
Vhodný pro:
Dávkování: 1 odměrka (5g) po tréninku nebo během dne či před spaním.
Balení: 400 g
Dávka: 5 g
Počet dávek v balení: 80
Minimální trvanlivost: viz obal
Upozornění: Doplněk stravy. Potravina vhodná zejména pro sportovce. Není náhradou pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí! Není vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněny.
Tabulka aktivních látek: |
ve 100 g |
100% L-glutamin Kyowa
|
100 g
|
Složení: 100% L-glutamin.
Může obsahovat stopy mléka, laktózy, lepku, sóji a vajec.