Obiloviny nebo také cereálie se dělí na celozrnné a necelozrnné. Obiloviny a produkty z nich patří do jídelníčku člověka od pradávna. Kromě toho, že skvěle chutnají, zasytí a dodají tělu energii. Obiloviny jsou hlavním zdrojem sacharidů a jejich podíl v lidské výživě se odhaduje kolem 50 procent přijaté energie, u sportovců i mnohem více.
Vynikající křupavé vícezrnné plátky s vysokým obsahem vlákniny.
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Přirozeně bezlepková pseudoobilovina, lehce stravitelná a snadná na přípravu
Má přijemnou kukuřičnou chuť a vůni. Snadná a rychlá příprava univerzální přílohy.
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.
Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina.